Turvallisuusohjeet (voimassa 31.10.2021 asti)

Turvallisuusohjeet on päivitetty 26.8.2021.

Tiedote jäsenille 26.8.2021

Etelä-Suomen koronaviruspandemian tilanne (tiedote 24.8.) on uuden muuntoviruksen nopean leviämisen takia edelleen huono. Tämän vuoksi olemme erityisen huolellisia terveysturvallisuuden kanssa kaikkien terveyden takia. Tilanteet muuttuvat nopeasti, ja tilanteen muuttuessa ohjeistus muuttuu. Nämä ohjeistukset ovat voimassa 31.10.2021 asti.

Suosittelemme koronarokotteiden ottamista

Yhteisömme terveysturvallisuuden, jäseniemme terveyden ja jäseniemme yhteiskunnallisen osallisuuden vuoksi suosittelemme vahvasti kaikille jäsenillemme koronarokotteiden ottamista.

Voimassa olevat rajoitukset

Varsinais-Suomi on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa (tiedote 24.8.). Sisätilojen kokoontumisrajoitus on kymmenen henkeä, mutta Klubitalolla pystymme pitämään riittävät turvavälit, mikä mahdollistaa ajoittaisen määrän ylittämisen.

Toivomme edelleen ilmoittautumisia toimintaamme. Sisätiloissa noudatamme edelleen turvavälien pitämistä ja kasvomaskin käyttöä. Ilmoittaudu soittamalla Klubitalon puhelimeen 044-982 3431. Ulkotiloissa ei tarvitse pitää maskia, mutta pidämme turvavälit ja desinfioimme kädet.

Klubiautoa käyttää toistaiseksi vain yksi henkilö kerrallaan. Aamu- ja iltapäiväajoja ei ajeta.

Retkiä tehdään vain ulkotiloihin. Näihin mahdollisiin retkiin jokainen jäsen kulkee omalla kulkuvälineellään. Kuljetuksia ei voida järjestää.

Keittiöyksikön ruokailu

Valmistamme ruokaa terveysturvallisuus huomioon ottaen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Aamupalaverissa lasketaan päivän ruokailijoiden määrä.

Työ- ja koulutusyksikkö

Järjestämme jäsenillemme ATK-ohjausta ja englannin kielen opetusta. Opetus tapahtuu erikseen sovittaessa jäsenvetoisesti. Lisätietoa antaa Marianne Nohrström.

Nuorten aikuisten yksikkö Karvettila

Järjestämme erillistä nuorten aikuisten toimintaa. Lisätietoa antaa Elke Eklöf.

Toiminnasta yleisesti

1. Klubitalo on maanantaista torstaihin auki kello 8.15–15.45. Myös perjantaisin talo avataan kello 8.15, mutta suljetaan jo kello 13 alkavan aurinkohetken jälkeen.

2. Klubitalon päivä jakautuu aamupäivään kello 8.15–12.00 ja iltapäivään kello 12.00–15.45.

3. Toivomme ilmoittautumisia ennakkoon Klubitalolle soittamalla 044-982 3431 tai olemalla muutoin yhteydessä henkilökuntaan.

4. Ruokajako jaetaan normaalisti tiistaisin ja torstaisin. Mahdollisista poikkeuksista ilmoitetaan erikseen. Ruokajako toteutuu vain, jos sen järjestelyihin tarvittavia jäseniä on tarpeeksi paikalla.

5. Sähköinen e-Klubitalotoiminta jatkuu keskiviikkoisin jäsenten juttutuokioina ja perjantaisin aurinkohetkinä. Henkilökunta jatkaa osittain etätöissä ja pitää yhteyttä jäseniin.

Muistetaan edelleen nämäkin turvaohjeet

 • Suositellaan kaikille jäsenille koronarokotteiden ottamista.
 • Flunssaoireisena osallistuminen on kiellettyä ja toimintaan osallistuvat sitoutuvat noudattamaan Klubitalon poikkeusajan ohjeita.
 • Palvelutaloissa asuvien iäkkäiden jäsenten tai muuhun riskiryhmään kuuluvien suositellaan olemaan osallistumatta Klubitalotoimintaan toistaiseksi.
 • Henkilökunta kirjaa jäsenet sisään ja ulos tullessa.
 • Klubitalolla pidetään 2–3 metrin turvavälit kaikissa tilanteissa. Henkilökunta valvoo tämän toteutumista.
 • Tehostetaan käsihygieniaa. Kädet pestään aina Klubille saavuttaessa ja sieltä lähdettäessä.
 • Jokainen pyyhkii tietokoneen näppäimistön ja koneen käytön jälkeen.
 • Jokainen huolehtii, että WC jää siistiksi oman käynnin jälkeen.
 • Jos ruokailu järjestetään, niin keittiössä pidetään kasvomaskin lisäksi suojakäsineitä ja suojapäähinettä.
 • Operaatio Ruokakassin ruokajakoa toteutetaan jäsenvetoisesti. Henkilökunta ei toteuta ruokajakoa. Ruokajaon kuljetuksen ja ruokahuollon yhteydessä pidetään kasvomaskia ja suojakäsineitä.
 • Käsityökerhoa järjestetään erikseen tiedotettavina ajankohtina.
 • Nuorten aikuisten toiminta jatkuu sähköisenä e-Klubitalotoimintana aiemman muotoisena.
 • Aamu- ja ilta-ajoja ei poikkeusaikana ajeta.