Karvetin Klubitalolla on kolme työyksikköä:
- toimistoyksikkö
- työ- ja opiskeluyksikkö
- keittiöyksikkö
Kaikkien yksiköiden vastuulla on uusien jäsenten perehdyttäminen. Vastaamme yhdessä tilojen siisteydestä ja kunnossapidosta sekä puutarhan hoidosta ja kiinteistön pienistä kunnostustöistä. Klubitalon vapaa-ajantoiminnasta, johon kuuluu muun muassa elokuvissa käynti, juhlapyhien vieton suunnittelu ja toteutus sekä retket luontoon sieneen ja marjastamaan, vastaavat kaikki yhdessä.
Toimistoyksikkö
Yksikössä on mahdollisuus oppia käyttämään ja hyödyntämään ATK-taitoja sekä luovuutta lehden ja esitteiden suunnittelussa. Toimistoyksikkö vastaa Klubitalon
taloushallinnosta, johon kuuluu mm.
- vastaanoton hoitaminen (respa)
- kuntalaskutus
- kopiointi
viestinnästä ja tiedottamisesta, joihin kuuluvat mm.
- Karvetin Klubilehden tekeminen
- kotisivut
- esitteet ja mainokset
- viikkotiedotteet
Työ- ja opiskeluyksikkö
Työ- ja opiskeluyksikön tavoitteena on tukea jäseniä työelämään ja opiskeluun liittyvissä asioissa. Autamme sopivan opiskelupaikan löytämisessä ja tuemme jo opiskelemaan päässeitä jäseniä antamalla opinto-ohjausta. Työtä hakevia jäseniä tuemme ansioluettelon ja hakemusten laadinnassa. Tarvittaessa autamme myös viranomaisten kanssa asioinnissa, kuten erilaisten lomakkeiden täytössä.
Klubitalolla on siirtymätyöohjelma, jossa jäsenille etsitään osa-aikaista ja määräaikaista työtä avoimilta työmarkkinoilta. Siirtymätyössä työaika on noin 12–20 tuntia viikossa ja työsuhde kestää yleensä 6–9 kuukautta. Voit lukea lisää siirtymätyöstä tältä sivulta tai vilkaista siirtymätyöesitettämme.
Työ- ja opiskeluyksikössä jäsenet voivat:
- osallistua työvalmentajan vetämälle kielikurssille (yleensä englantia)
- opettaa jäsenille osaamansa vieraan kielen alkeita
- opastaa muita jäseniä tietokoneiden ja älypuhelinten peruskäytössä
- pitää yhteyttä muihin jäseniin (reach out)
- mennä työvalmentajan kanssa paikallisiin työnhakutapahtumiin
- osallistua Vatesin järjestämään Job Shadow Day -päivään, jossa tutustutaan päivän ajan itseä kiinnostavaan työhön oikealla työpaikalla
Keittiöyksikkö
Keittiöyksikkö valmistaa edullisen ja ravitsevan lounaan arkipäivisin. Ruoka on monipuolista kotiruokaa. Keittiössä työskentelee päivittäin ohjaajan kanssa 4–8 jäsentä. Yksikkö tukee uusien asioiden oppimisessa ja antaa valmiuksia työ- ja opiskeluelämään.
Yksikön työtehtäviä:
- ruokalistan suunnittelu
- kaupassa käynti ja raaka-aineiden hankinta
- lounaan valmistus
- puhtaanapito ja keittiön hygieniasta vastaaminen
- kokous- ja juhlatarjoilujen valmistus